Logo Veldwachter.png

Bie de Veldwachter

Heeft u zin in een heerlijke lunch, verfijnd diner, huisgemaakt gebak, macarons, koffie of een ijsje? Dan bent u uiteraard meer dan welkom  om heerlijk te komen genieten in onze pas gerenoveerde brasserie of op ons mooie terras Bie de Veldwachter!

 

Frambozen Macarons

 NOTHING BRINGS PEOPLE TOGETHER LIKE GOOD FOOD 

Openingstijden

Dinsdag:

Woensdag: 

Donderdag: 

Vrijdag: 

Zaterdag: 

Zondag: 

12:00 - 17:00

12:00 - 17:00

12:00 - 17:00

12:00 - 17:00

12:00 - 17:00

12:00 - 17:00

Onze openingstijden kunnen door de gegeven corona-maatregelen nog wel eens afwisselen, dus houd vooral onze Facebook-pagina in de gaten!

Image by Kenta Kikuchi

 THE ONLY THING I LIKE BETTER THAN TALKING ABOUT FOOD IS EATING 

 

Artikel WijLimburg

IMG_6890.jpg


Solange volgde na de havo een patisserie opleiding in Hasselt, België. Een opleiding die ze sneller afrondde dan de tijd die ervoor stond. Al koste het veel moeite om in het strakke Belgische schoolsysteem een klas over te slaan. “Op mijn achttiende was ik klaar om fulltime te gaan werken.” Vader Roger Bogman had samen met drie partners eerder het gemeenschapshuis in Amstenrade gekocht, om het te behouden voor het dorp, zodat onder andere de toneel- en de carnavalsvereniging geen nieuw onderkomen hoefden te zoeken. “We begonnen er ijs te verkopen, om wat leven in de brouwerij te houden. Dat liep nogal uit de hand. De toeloop was enorm. Ik besloot om de zaak over te nemen en er een eigentijdse horecazaak van te maken, waarvoor een flinke verbouwing nodig was. In november 2020 was de zaak van mij. Ik begon met afhaal, vanwege corona. De naam Bie de Veldwachter, heeft oma bedacht.”

Met inmiddels twee koks in dienst en een aantal mensen in de bediening, heeft Solange een grote verantwoordelijkheid. “Ik heb mensen in dienst die meer dan twee keer zo oud zijn als ik en die hun hypotheek betalen van het salaris dat ik ze betaal. Dat is best raar. Normale mensen van 19 gaan naar school, hebben een bijbaantje. Ze gaan op zomervakantie, gaan stappen en slapen de volgende dag uit. Daar heb ik geen tijd voor en daar is niet altijd begrip voor. Dus het heeft me wel een paar vriendschappen gekost. Maar ik heb ontzettend leuke klanten die hier heel graag komen en dat maakt alles goed.”